maanantai 30. heinäkuuta 2012

Avoin kirje James Holmesille

Arvoisa Herra Holmes,

Te olette idiootti! Miksi teidän piti mennä ampumaan Yön ritarin paluu -elokuvan ensi-illassa? Teiltä jäi aivan loistava filmi näkemättä. Kyseinen leffa oli jopa edeltäjäänsä Yön ritaria parempi. Tom Hardy oli vielä astetta vakuuttavampi kuin Heath Ledger Jokerina. Tämä sai suorituksestaan postuumin Oscarin, mutta mielestäni vastaava kuuluisi myös Christian Balelle - tai kenties itse Banelle. Ehkäpä sen saakin Christopher Nolan hienosta urakastaan...

Luuletteko tosiaankin, että siellä, missä ikinä olettekaan, näytetään Batman-elokuvia. Ehei, uskon, että korkeintaan Ihmemaa Ozia. Kenties teille pitäisi näyttää Kuin surmaisi satakielen taikka sitten Yksi lensi yli käenpesän.

James Holmes, vanha minä olisi voinut katsoa teitä ylöspäin. Nyt minä suoraan sanottuna hieman jopa säälin teitä. Luulitte muuttavanne maailmaa; ja sen te teittekin - mutta vain ja ainoastaan huonompaan suuntaan. Te ette ole mikään Rorschach! Hänkään ei onnistunut tehtävässään, vaikka hänellä sentään oli jalommat tarkoitusperät kuin teillä.

Minä ihailen Banea. Hän sentään yritti, vaikka epäonnistuikin. Mutta miksi maailman muuttamiseen tarvitaan aseita, verta sekä kuolemia. Siihenhän riittää vain yksi hyvä kirja, musiikki tai elokuva. Niin sen ainakin pitäisi olla. Siihen riittää Yön ritari.

Yön ritarin paluu (2012)

******

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti