perjantai 27. heinäkuuta 2012

Entisen feissarin päiväkirja V

Irtisanoin tänään kaikki kuukausilahjoitukseni erinäisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Se vain tuntui oikealta ratkaisulta; seuraavaksi eroan todennäköisesti kirkosta - sitten lopulta Suomen valtiosta...

Tiedättekö, miksi arvostan Kurt Vonnegutin pasifismia enemmän kuin keskiverto ituhipin. Hän on oikeasti katsonut sotaa ja kuolemaa silmästä silmään. Jos et ole ikinä ollut sodassa, niin miten hitossa voisit sitä muka vastustaa. Miten pasifisti voi harjoittaa pasifismiaan rauhan aikana - kertokaa se minulle, niin teen sen!

Koska olen itse ollut mukana ihmisiä "huijaamassa" ja kannan siitä huonoa omaatuntoa, avaudun nyt teille: Feissaus on eräitä suurimmista huijauksista, mitä maailmassa on. Perustan väitteeni yhteen ainoaan todistusaineistoon - rahaan. Raha pyörittää maailmaa; kenellä on eniten rahaa, saa eniten valtaa. Ja mitä sinun pitää tehdä saadaksesi sitä lisää? Vastaus: valehdella.

Valehtelu on väärin, senhän tietävät lapset - mutta meiltä aikuisilta se saattaa aina silloin tällöin unohtua. Valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti