maanantai 2. heinäkuuta 2012

Odysseia (eli juhannuksen harharetket)

Viime kirjautumisestani on jo sen verran kauan, että pahin mahdollinen on nyt tapahtunut. Pohjois-Koreasta on viimeinkin tullut demokratia! Kuningas on kuollut - eläköön siis uusi kuninga$...

Mutta nyt ajattelin kertoa teille hieman viime juhannuksestani: Jostain kumman syystä päädyin viettämään sitä paikkaan, jossa Pentti Saarikoski on viimeistellyt (tai ainakin kirjoittanut esipuheen) Homeroksen Odysseia-suomennokseensa. Enkä nyt puhu siitä Odysseuksesta - kyllä jokaisen teistä pitäisi erottaa nämä kaksi. Noh, kuitenkin jossakin Siuntiossa päin sitä tuli viikonloppu seikkailtua.

Matkaan kuului harharetkiä (mitäs muutakaan), miespuolisia seireeneitä neon-värisissä uimahousuissaan sekä kaksisilmäisiä kyklooppeja. Viimeksi mainituilla oli ainakin hurjia koiria lemmikkeinään. Kun kävimme katsastamassa verkkoja, allekirjoittanut kirkui kuin neitsyt hääyönään; sen verran kalat minulle kuiskuttelivat. Lopulta muutama hyvin tähdätty isku muutti ne eläimistä ruoaksi - minä voin pahoin pelkästään perkausta katsoessani.

Selvittiinhän siitä sentään hengissä. Sehän tässä olikin tärkeintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti