keskiviikko 7. joulukuuta 2011

It's a me, Mario!

Olin nuorempana aikamoinen pelimies, mutta nyt näin vanhempana sekin on meinannut tyystin jäädä. Totaaliseen pelaamattomuuteen tuli kuitenkin äkillinen muutos, kun hirveä Marion kaipuu iski (mihin oli osasyynä varmasti myös tulevalla Zeldalla). Joten oli sitten pakko käydä eräänä päivänä marketista hankkimassa Super Mario Galaxy kakkonen, jotta olisi jotakin tahkottavaa ennen Linkin uusia seikkailuja.

Nuorempana parasta peliaikaa oli joulu, sillä silloin ilmestyi yleensä aina yhdestä kolmeen hyvää peliä, jotka kaikki oli luonnollisesti pakko saada. Kesän lisäksi se oli myös ainoa tarpeeksi pitkä vapaa koulusta, jotta pelaamiseen ehti kunnolla paneutua. Jossain vaiheessa kyseiseen traditioon tuli kuitenkin muutos, minkä rikkoi vain nostalgiapäissä hankittu Marion 25-vuotisjuhlaboksi.

Zeldakin täytti muuten tänä vuonna sen 25 - niin ja Link tietysti siinä samalla. Pukilta olin kovasti toivonut tuota Skyward Swordia, joten hän lohdutukseksi antoi minun kuunnella paketin mukana tullutta sinfonia-CD:tä. Ah, nostalgiaa! Harmi vain, että mainio Lost Woods -kappele puuttuu kokonaan albumilta. Muuten, myös Marion juhlalaitos piti sisällään musakkia, mutta Zeldasta poiketen biisit oli napattu suoraan peleistä.

Nyt olen ehtinyt jo näin pitkään jaaritella ilman, että olen sanonut sanaakaan itse pelistä. No, kerrataanpa sekin sitten muutamalla sanalla: Galaxy kaksi on pitkälti sitä samaa kauraa, mitä edellinenkin avaruusseikkailu edusti. Tällä kertaa tosin ärsyttävät komeettakentät ovat vapaaehtoisia (niitä ei ole pakko avata). Mukana on myös Yoshi, joka on huomattavasti kivempi ratsu kuin viime kerralla - eli siis Sunshinessa.

Koska olen jo 27 vuotta, niin jaksoin kerätä pelkät tarvittavat 78 tähteä, jotta pääsin rökittämään Bowserin. Jotkut hullut ovat YouTuben mukaan keränneet niitä jopa 242! Siihen en kuitenkaan itse taitaisi edes pystyä. Voih, Bowser! Miksi aina nappaat sen prinsessa Peachin? Ymmärrän kyllä, että yh-isän arki on hankalaa, kun kukaan ei ole pitämässä huolta Juniorista, kun itse olet valloittamassa maailmaa. Eikä kukaan ole kotona leipomassa sillä aikaa kakkua...

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti