sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kulttuurieroista.com

En usko koskaan kokeneeni suurempaa myötähäpeää kuin aiemmin tänään käydessäni lähiravintolassani hakemassa kiinalaista ruokaa. Normaalisti asioin eräässä toisessa paikassa - mutta sen ollessa suljettuna - olen tyytynyt toiseen korvikkeeseen.

Nyt kun siellä olin kerran käymässä, kulmapöydässä istui kolmen miehen ja yhden naisen seurua. Saapuessani paikalle herrasmiehet sekä -nainen olivat tilaamassa jäätelöä, johon pieni aasialaisnainen vastasi: "Yksi euro, yksi euro."

Ja siitäkö ilo sitten repesi! Alkoi sellainen älämölö jäätelöstä - joka ihme kyllä maksoi? - että oksat pois. Yksi miehistä ei suoraan sanottuna meinannut pysyä housuissaan; ehkä ruoka oli hänelle hivenen liian tulista... (Perus)Suomalaisuutta parhaimmillaan/pahimmillaan.

Rehellisyyden nimissä täytyy kyllä mainita, että yksi heistä vaikutti romanilta tai muuten vain tavallista tummemmalta, mutta muuten he olivat valkolaisia. Kyllä hävetti - meinasin jo melkein pyytää naiselta anteeksi heidän puolestaan. Senkin rotupetturit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti