sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Avengers

Kävin katsomassa tänään tuoreimman hengentuotteen Marvelin elokuvakaanonissa eli siis Avengersin, kotoisimmin Kostajat. Ja vaikka liput maksoivatkin sen 12 euroa, en voi valittaa. Nimittäin taisi olla ensimmäinen kerta, kun ylipäätänsä nautin kyseisen lafkan supersankarituotoksista.

Yleensä vain itselleni DC:n luomat hahmot - poikkeuksena ehkä Superman - ovat aina menneet Marvelin tyyppien edelle. Siksi olenkin pitänyt aivan eritavalla kyseisen firman tuotoksista, kuten esim. Dark Knightista sekä Watchmenista. Niissä (mukaan luettuna Vertigolla) on aina ollut sitä "jotakin" enemmän, mitä Marvelin hommista on vain jäänyt kaipaamaan.

Homma on vähän niin kuin, jos toiset tykkäävät tytöistä ja toiset sattuvat pitämään enempi pojista; makuasioista on lähes mahdotonta lähteä kiistelemään...

Mutta Avengers olikin nyt juuri sitä poikamaista viihdettä, jota supersankarisarjikset ovat jo vuosia tarjonneet - mutta jota elokuvien on ollut kovin vaikea saavuttaa. Henkilökohtaisesti leffat ovat olleet minulle melkein poikkeuksetta aika typeriä luomuksia. Ja tämän ovat selvästi tajunneet ihmiset Marvelillakin: sillä nyt meno oli sen verran posketonta, että katsoja ei joutunut arvailemaan, milloin huumori oli tarkoituksellista ja milloin taas ei.

En yhtään ihmettelisi, vaikka parin vuoden päästä näkisimme jo Kostajat kakkosen, jossa luonnollisesti seikkailisi sitten myös Spider-man!

Avengers 3D (2012)

****

1 kommentti:

  1. Selvisipä minulle ainakin eräs mieltäni kutkuttanut seikka:

    Marvel-universumin voimallisen olento lienee selvästi Hulk (ehkä Galactus voisi hänet vielä päihittää...)

    VastaaPoista