keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Banga!

En näköjään pysty olemaan päivittämättä blogiani. Noh, parempaa ajanvietettä tämä on silti kuin pornon katsominen tahi nettideittailu. Voisi siis olla paljon, paljon huonomminkin...

Sain tuossa jokin aika sitten käsiini Patti Smithin uusimman levykokonaisuuden. Kyseisen albumin ilmestyminen meinasi käytännössä mennä itseltäni täysin ohi: satuin vain huomaamaan eräästä musajulkaisusta, että "Patti Smithiltähän on tulossa uusi levy - mitä hittoa!"

Ja kun lopulta sain tämän platan haltuuni, en voinut olla uskomatta silmiäni - vai pitäisikö tässä tapauksessa puhua korvista. Levy on nimittäin uskomaton! Daami on jotakin kuusissakymmenissä ja vieläkin häneltä irtoaa kuin parhaina nuoruuden päivinään. Jotkut ne vain eivät suostu vanhenemaan. Levynsä kannessa Smith näyttää aivan vanhalta Dylanilta; albumia kuunnellessa en voi olla miettimättä, että jos Jim Morrison olisi vielä elossa, niin The Doors voisi kuulostaa hieman tältä.

Voisin ihan vain piruuttani täräyttää täydet viisi tähteä pelkästään musiikillisista ansioista. Kirjaahan ei saa niin sanotusti arvioida kansien perusteella. Mutta kun tämä levykäinen on pakattu niin kauniisti - se on sidottu kovakantisen kirjan muotoon. Eikä tämä kirja ole mikään pelkkä tusinatuote (joita on esim. Kentiltä joskus tullut markkinoille), vaan oikeasti mielenkiintoinen laitos lukuisine polaroideineen sekä lauluteksteineen. Tämä vielä entisestään onnistuu vahvistamaan mielikuvaa tästä naisesta runoilijana sekä "oikeana" taiteilijana.

Banga (levy+kirja)
 
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti