tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lumikki ja metsästäjä (sekä muutama kääpiö)

Harvoin näkee niin hyviä genre-elokuvia kuin tämä uusin Lumikki. Kummalliseksi asian tekee erityisesti se, että se on jo toinen aihetta käsitellyt leffa tänä vuonna. Ensimmäinen "Kerro, kerro kuvastin" vaikutti kieltämättä sen verran bimbolta - Julia Roberts, yök! - etten vaivautunut sitä käymään edes katsomassa. Mutta tämä jälkimmäinen "Lumikki ja metsästäjä" tuntui huomattavasti mielenkiintoisemmalta.

Jos kerran Tolkienin "Taru sormusten herrasta" on vaikuttanut kokonaisen yhden kirjallisuuden lajityypin syntyyn; niin voidaan liioittelematta väittää, että Peter Jacksonin "Lord of the Ringsit" ovat myös osaltaan luoneet kokonaan uuden genren. Nimittäin vakavasti otettavan fantasiaelokuvan. Kun fantsu ei olekaan enää pelkkää esiteini-ikäisten huttua, vaan myös kunnollista draamaa sekä lisäksi (nyt tulee ruma sana) taidetta.

Voi tosin olla, että olen vähän jäävi, sillä kävin kyseisen filmin katsomassa erään lumikin kanssa, joten sekin saattoi vaikuttaa osaltaan omaan elokuvaelämykseeni. Mutta harvoin sitä silti pääsee seuraamaan näinkin jännää, kaunista sekä koskettavaa pätkää. Hyvä niin.

Lumikki ja metsästäjä (2012)

*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti