maanantai 24. lokakuuta 2011

Björk

Sain Björkin tuoreimman levykokonaisuuden Biophilian käsiini jo parisen viikkoa sitten. Mutta koska se vaati huomattavasti enemmän sulattelua kuin Tori Amoksen viikkoa aikaisemmin ilmestynyt uutukainen, pääsen arvioimaan sitä vasta nyt.

Ensivaikutelma on suhteellisen paljon sama kuin myös edellisen Voltan kohdalla. Björkille tutut kilinät, kolinat ja pimputtelut eivät ole kadonneet minnekään. Mukana on myös "pakollisia" bassojytinöitä ynnä muita pörinöitä. Mutta se ei ole lainkaan huono asia - ennemminkin päinvastoin. Levy nimittäin kuulostaa juuri siltä, miltä Voltan olisi toivonut kuulostavan.

Kerkesin ennen tätä albumia hankkimaan Björkiltä lisäksi hänen jonkinasteisen "välityönsä" eli siis Voltaic-boksin. Se pitää sisällään yhteensä neljä kappaletta levykäisiä, joista kaksi on cd:itä ja kaksi taas dvd:itä. Devareilta löytyvät V:n kaikki musavideot sekä fanien duunaamia lyhäreitä plus koko laitoksen paras anti - täyspitkä keikka Pariisista ja hieman lyhyempi veto Islannista. CD:iltä löytyvät puolestaan albumin remiksit sekä samaisten kappaleiden "livet studiossa".

Paketti olisi muuten täysi kymppi, mutta hinta on kuitenkin sen verran suolainen, että ei sille kaikkia tähtiä voi hyvällä tahdollakaan antaa. Biophilia on kuitenkin lähes täysosuma, mutta - ja nyt tulee se suuri mutta - en valitettavasti päässyt kuin raapaisemaan pintaa. Levystä on nimittäin ollut tarkoitus julkaista suoranainen multimedia-pläjäys, joka toimii parhaiten kaiketi heillä, jotka omistavat Applen "omenoita". Itselläni on tuossa vain tuo säälittävä Shuffle, joten eihän sillä tässä tapauksessa tee yhtikäs mitään. Siksi arvosana tuleekin vain ja ainoastaan pelkästä levyn Deluxe-painoksesta.

Biophilia (deluxe)
*****

Voltaic (2cd+2dvd)
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti