keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Lost in the Fire Storm

Juuri tätä kirjoittaessani kuuntelen parhaillaan The Stormin uutukaista Rebel Against Yourselfiä - kerrassaan mahtava käsky! Käsittääkseni levyltä on ehditty jo julkaista kaksi sinkkua Lost in the Fire sekä My Crown. Ei jälkimmäinenkään yhtään pöllömpi biisi ole, mutta tuo ensinmainuttu on kyllä aivan jotain muuta. Käykääpä tsekkaamassa raidasta tehty musafilkka YouTubesta - varsinaista videotaidetta, sanon minä.

Itse tutustuin Stormiin ekan kerran kakkosalbumin Black Luckin muodossa. Erityisesti siitä kolahti B.S.E., joka taisi muutaman kerran radioaalloilla soidakin. Siitä tehdyssä videossa että tietenkin itse kappaleessa vierailee Volbeatin solisti - bändi, josta en ole koskaan pahemmin välittänyt - mutta joka sopii siihen kuin nyrkkirauta ohimoon. Aikoinaan se iski kuin miljoona volttia, ehkä tuon Lostin voisi sanoa iskeneen jopa puolitoistakertaisesti.

Mahtavaa joskus digata ihan vain bändin musiikkia, eikä aina vain kuolata kaunista solistia. Niin, onhan bändissä tosin naislaulaja, mutta henkilökohtaisesti minun on vaikea saada hänestä kovinkaan kummoisia väreitä. Kyseinen nainen voi joillekin olla tuttu edesmenneestä Swan Lee -yhtyeestä. Duon toinen taiteellinen osapuoli on daamin aviopuoliso, joka taas aiemmin vaikutti Mew:n basistina (nyt siis soittaa ainakin kitaraa).

Bändi on kieltämättä osoittanut huimaa musiikillista kehitystä, sillä ensimmäisen levyn Nightwish/Within Temptation -tyylisestä muzakista on siirrytty huomattavasti rockimman kaman kautta tanssipainotteiseen tuotantoon. En malta odottaa, että näen poppoon ihan livenä. Mitä lie neljäs levy tuo tullessaan; mutta sen näkee sitten taas parin vuoden kuluttua. Nyt nautin kuitenkin tästä kolmannesta.

Rebel Against Yourself

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti