maanantai 28. toukokuuta 2012

Euroviisuista (ja vähän jostain muustakin)

Seuraava kirjoitus on Wikipediasta:

Euforia on lääketieteellinen termi, jolla kuvataan kaikki muut tunteet ohittavaa hyvänolontunnetta. Euforialla tarkoitetaan usein lääkkeillä, alkoholilla tai muilla päihteillä aiheutettua keinotekoista, kaikki muut tunnetilat yliajavaa hyvänolon tilaa. Useimmissa tapauksissa euforia aiheutuu alkoholin viihdekäytöstä kun veren alkoholimäärä nousee tietyn rajan yli. Luontainen hyvänolontunne johtuu dopamiinin erittymisestä. Euforian vastakohta on dysforia.

[Kursiivit ovat omiani.]

Ja tämä esitys voitti Euroviisut - ehkä hienoimmat viisut koskaan - ja sen voitti upein kappale koko kilpailun historiassa. Juuri samaan aikaan tunsin ehkä voimakkainta autuutta, mitä olen koskaan elämässäni tuntenut. Ihmiset, jotka eivät tiedä, kuka olen, eivät varmastikaan voisi millään uskoa, etten ole joissakin ihme pillereissä - alkoholiahan en siis käytä laisinkaan.

Kouluni päättäjäiset olivat jotakin aivan uskomatonta: Sain tanssia koulun kauneimman tytön kanssa (olen maininnut hänet joskus aiemmin omassa blogissani). En tietenkään poski poskessa, mutta kuitenkin... Sanoinkin ihmisille, etten tanssisi, ennen kuin tulee tarpeeksi hyvä biisi. Ja sitten erään biisin kohdalla kysyin "onko tämä Curea?", minkä jälkeen pomppasin pystyyn ja aloitin tamppauksen.

Mutta vasta siinä vaiheessa, kun iPodista tuli Nick Caven & Kylie Minoguen hieno Where the Wild Roses Grow -kappale, tunsin todellakin olevani jossain toisessa todellisuudessa. Ja kaikki tämä täysin ilman liuottimia!

1 kommentti:

  1. Heips! Mulla on tosiaan portfoliosivu työn alla, mutta kun saan sen kasaan niin käy vilkaisemassa! Mielenkiintoista tekstiä täällä. Hyvää kesän alkua! ;-)

    VastaaPoista