lauantai 5. marraskuuta 2011

Tintin seikkailut

Kävin eilen katsomassa tämän uusimman versioinnin Tintin seikkailuista, joka vielä tuli ensi-iltaan sinä päivänä. Totta kai tsekkasin kyseisen rainan originaali- sekä 3D-version. Niin, ja originaaliäänet eivät tässä tapauksessa olleetkaan ranskaa, vaan nyt Tintti tavaa sitten sujuvaa "lontoota". Millainenhan se suomenkielinen laitos mahtaa olla?

No, se ei paljoa leffaelämystä latista, että Tintti ja kumppanit kommunikoivat englanniksi - sekä kaiken lisäksi asuvat Isossa-Britanniassa? Pikkaisen kyllä kieltämättä kismittää, että Milou on nyt Snowy ynnä muita epäkohtia, mutta Haddock on kuitenkin aina Haddock. Tuhatkaunoa jäin kyllä hieman kaipaamaan...

Itse asiassa koko show'n varastaakin juuri Andy "Klonkku" Serkisin esittämä, maailman viinaanmenevin kapteeni. Olisi voinut luulla, että sen veisi Daniel "Bond" Graig, mutta toisin kuitenkin kävi. Haddockin jatkuva iloliemellä lotraaminen sekä sarjakuvista tutut, harvinaisen oivaltavat kirosanat tekevät hahmosta yksiä parhaista kankaalla (tai paperilla) nähdyistä. Tuollaisia henkilöitä kun osaisi itsekin kirjoittaa, niin olisin onnellinen mies.

Kyllä se Hergé vain osaa. Leffa jopa alkaa sillä, että nuori Remi laatii sankaristaan Tintistä muotokuvaa, joka lopulta paljastuu - yllätys, yllätys - täsmälleen samannäköiseksi kuin miltä hahmo näyttää myös sarjakuvan sivuilla. Vastaavia pieniä visuaalisia sekä tekstuaalisia vitsejä on muutenkin filmi täynnä. Ja kun tekijöinä ovat sellaiset elokuvan mammutit kuin Steven Spielberg ohjaajan pestissä ja Peter Jackson tuottajana, niin eipä sitä vähempää voi oikein odottaakaan.

Kerrassaan mahtavaa!

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus 3D (2011)

*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti