perjantai 2. syyskuuta 2011

Conan the Barbarian

Conan-barbaari on palannut!

Viimeksi kun elokuvakansa sai nauttia Robert E. Howardin luomasta hienosta sankarista, en tainnut olla vielä edes syntynyt. Nyt kuitenkin Hollywoodin kiltit sedät ovat korjanneet tämänkin virheen, joten Conan on päätetty päivittää sujuvasti 2010-luvulle.

Itse myös muutaman Conan-novellin lukaisseena voin kertoa, että elokuva on ainakin kovin uskollinen alkuperäisteoksille. Ja Jason Momoa on kuin luotu kyseiseksi barbaariksi. Leffan elokuvallisuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta tuskin kukaan varsinaisesti mitään Oscar-elokuvaa on menossa katsomaan - jos nimittäin päättää valita Conanin lauantai-illan ajanvietteekseen.

3D-efektit ovat taas kerran aivan turhia, joten säästä siis pari euroa ja katso suosiolla se tavallinen versio. Mikä on yllättävää, niin muistan lukeneeni jostain Momoan haastiksesta, että leffaa olisi erityisesti leikattu sopimaan teatteriyleisön vaativaan makuun - joten kaikki ronskimmat kohtaukset olisi tarkoituksella säästetty tulevaa dvd-julkaisua silmällä pitäen. Tätä on lähes mahdoton uskoa; sen verran roisia menoa on nimittäin luvassa, että tällaista aikuista miestäkin välillä hieman hirvittää.

Voisinkin kuvata tätä elokuvaa eräänlaisena "aikuisten" Taruna sormusten herrasta. Sen verran visva ja hurme lentävät, että K-15 on ihan passeli ikäraja. Lisäksi ensimmäisen puolen tunnin aikana nähdään aikamoisen monet paljaat rintavarustukset, joten ehkä tätä ei ihan kaikkein nuorimmille kannata edes suositella. Kumma kyllä, että siinä vaiheessa, kun Conan pääsee varsinaisesti "sänkyhommiin", on meno suhteellisen pliisua. Selvästi seksi on edelleenkin jenkeille suht arka kohta. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että ei ollut sitä seksiä REH:llakaan (vaikka hän tosin oli aivan loistava keksimään erinäisiä tekosyitä naisten riisumiseen/ruoskimiseen).

Conan the Barbarian 3D (2011)

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti