maanantai 12. syyskuuta 2011

Elokuvista

Katsoin vähän aikaa sitten Australian armeijan värväysvideon. Sen nimi oli Huomenna taistelun alettua. Nyt kun sitä tarkemmin miettii, niin olipa erikoisen kummallinen nimi kyseiselle filmille. Ja miksi minä löysin sen Makuunista?

Noh, se kuitenkin kertoi kahdeksasta aussiteinistä. Joukkoon kuului blondi urheilijanuorukainen, kreikkalainen kovis, uskistyttö, pissis, aasialainen kundi ja myös joitain muita tyyppejä. En muista heidän nimiään. Koska yhtään lakisääteistä "veljeä" ei ollut elokuvassa mukana menossa, niin siitä pitkä miinus - ehkä Down Underista ei vain yksinkertaisesti löydy mustia? Mene ja tiedä.

Mikä oli hyvää, niin lopulta jopa se pitkätukka, hamppuapoltteleva hippikin saatiin käännytettyä oikeaan ruotuun - sekä tarttumaan aseeseen. Ei sitä silti parturiin saatu, mistä toinen miikka. Kaikesta huolimatta elokuva edusti mielestäni juuri sitä oikeaa, vanhaa kunnon jenkkiasennetta, että "jos vittu tulette meidän maahan, niin turpaan tulee!" Vihollisina olivat luonnollisesti japsinatsit, jotka - vaikka kärsivätkin täydellisestä sotilaskoulutuksen puutteesta - oli kuitenkin onnistuttu jostain kumman syystä varustamaan ihan kunnon menopeleillä.

Ei mutta jos ollaan hetki täysin vakavissaan, niin kyseessähän on aivan törkeää propagandaa. Eikä siinä vielä mitään, mutta kun sen pitää kohdistua lapsiin (13-vuotiaisiin). Tuleva tyttäreni saa koska tahansa rakastua vampyyriin ja poikani mennä velhokouluun, mutta jos menette armeijaan, niin kotona tulee sitten kyllä huutia!

Jos minä saisin päättää - mitä en tietenkään saa - niin joka ikisen kutsunnan aluksi näytettäisiin Hair-musikaali. Sitten voisimme kaikki ottaa toisiamme käsistä kiinni ja hoilata Let the Sunshine In -kipaleen mukana. Let the sunshine, let the sunshine in, the sunshine in...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti