perjantai 2. syyskuuta 2011

Jenni Vartiainen

Kävin tuossa viime viikonloppuna Jenni Vartiaisen keikalla - mutta yllätys, yllätys - elokuvateatterissa. Tämä taisi olla Suomen ensimmäinen laatuaan kyseistä hupia - siis kotimaisen artistin kohdalla. Onhan noita Amerikan ihmeitä ynnä muita oopperoita jo jonkin verran pääkaupunkiseudun teattereissa nähty, mutta tällaiseen en ole vielä törmännyt.

Sitä ennen kuitenkin muutama sana Jennin uudesta dvd-julkaisusta: Juuri parahiksi Seili-kiertueen päätöskonsertin aatoksi oli ajateltu laittaa ulos Vartiaiselta uusi plätty. Tällä kertaa kyse ei ollutkaan musiikista, vaan elokuvasta. Ehkä pikemminkin pienimuotoisesta dokkarista. Levy nimittäin sisälsi yhden ainoan, vajaa puolitoistatuntisen dokumentin Seili-albumin äänityksistä ja muutaman live-vedon.

Hampaankoloon jäi toive myös vähän pitemmästä keikkarupeamasta, sillä eri puolilla Suomenmaata kuvatut biisit antoivat aika heppoisen kuvan kokonaisuudesta. Siksi olisi voinut hyvin kuvitella, että levy-yhtiön pomot sekä muut markkinamiehet olisivat jaksaneet sen verran odottaa, että kyseinen Kansallisteatterin-keikka olisi saatu samaan kuosiin. Mutta kun ei, niin ei. Extroina ainoastaan neljä musavideota.

Keikasta en tosin löydä yhtä montaa valittamisen sanaa, sillä laatu oli hintaansa nähden paljon passelimpi. Tosin liput olivat kyllä suht arvokkaita, mutta kun ottaa huomioon, paljonko paikan päälle piletit maksoivat - niin enpä jaksa valittaa. Enkä jaksaisi mainita edes silloin tällöin ilmenneistä, lievistä teknisistä ongelmista; sillä koska kysessä on pilottihanke, ei ihan sataprosenttiseen täydellisyyteen voida luonnollisesti pyrkiä.

Ainoastaan se seikka, että hupia riitti juuri siksi keskivertoleffan puoleksitoista tunniksi, jäi hieman vaivaamaan. Nimittäin siinä vaiheessa, kun "meno kävi elämältä maistumaan", olikin vikan kappaleen vuoro ja koko homma oli sitten siinä. Ei siis makeaa mahan täydeltä, joku voisi sanoa. Tosin erityismaininnan ansaitsee Veskun kanssa vedetty duetto, josta täysi kymppi.

Seilissä (dvd)
**

Seili-päätöskonsertti @ Tennispalatsi
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti