keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Tori Amos

Kusti toi tänään Torin uuden albumin, jota itse asiassa olen juuri tätä kirjoittaessa suurella mielenkiinnolla kuuntelemassa. Ehdin tuossa kuitenkin jo hieman aikaisemmin tutustumaan plätyn mukana tulleeseen dvd:hen. Levyähän on koskaan turha mennä arvostelemaan yhden tai edes kahden kuuntelukerran perusteella, joten kerrotaan sitten siitä devarista ynnä muusta vastaavasta. Niin, ja Rouva Amoshan on tulossa viikon päästä ihan tänne Pohjolaankin - innolla siis odottaen.

Digipackin mukana tullut dvd piti sisällään yhden lyhyehkön haastattelun. Viimekertainen levykäinen nimeltään Midwinter Graces sisälsi muuten aivan vastaavan lisukkeen, mutta siinä ollut haastis oli huomattavasti syväluotaavampi. Nyt tunnelma jäi ikävän pintapuoliseksi; enemmän oli siis kyse pikemminkin YouTube-videosta kuin varsinaisesti oikeasti merkittävästä kurkistuksesta naisen elämään. Noh, ilmainen on aina ilmainen - ja pitihän levyke mukanaan myös pari musavideota.

Hauskaa tässä on se, että kyseisellä cd:llä laulaa myös Torin esiteini-ikäinen tytär. Videoilla näytti olevan myös hänen veljen/siskontyttönsä. Muistan, että tämä Natashya olisi tehnyt debyyttinsä jo edellisellä levyllisellä, joilloin hän esiintyi yhdellä ainoalla kipaleella. Nyt näitä "fiittauksia" olisi sitten pikkaisen enempi luvassa. Onhan tämä totta kai todella suloista, mutta hei, pitääkö niitä omia lapsiaan jokaiseen projektiin ottaa mukaan. (Varros vaan, kun sitä jälkikasvua siunaantuu allekirjoittaneelle...)

Viikon päästä sitä ollaankin jo sitten todistamassa ensimmäistä kertaa Tori Amosta livenä, sillä olen kaikki aiemmat Suomen-vierailut onnistunut valitettavasti missaamaan. Nyt sitä pääsee ihan Jäähalliin asti todistamaan täällä Helsingin suunnalla. Vähän vain epäilyttää se tosiseikka, että Torin olisi tarkoitus esiintyä vain ja ainoastaan jousikvartetin kanssa, joten akustista menoa olisi siis luvassa. Levykin on muuten häneltä ensimmäinen täysin akustinen. Mutta palataan näihin vielä myöhemmin uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti